15/10/12

ΤΕΑΠΑΣΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΤΥΠΣ & ΤΑΥΠΣ

http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&frm=1&source=web&cd=1&ved=0CBsQFjAA&url=http%3A%2F%2Fstatic.diavgeia.gov.gr%2Fdoc%2F%25CE%25924%25CE%2592%25CE%2592%25CE%259B-%25CE%25A4%25CE%25A66&ei=xRN9UIzAMIaM0AWaoIGgBQ&usg=AFQjCNHd38QLWbzYsait2p6G5KLp-L8sqg



Πρίν δέκα μήνες  είχαμε ενημερώσει τους όλους τους εργαζόμενους στο Πυρ/κό Σώμα για το μέλλον των ταμείων μας με το παρακάτω κείμενο:
"Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ, (Φ. Παντελεάκος, Α. Μανιάτης) επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο του ΤΕΑΠΑΣΑ, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση των επικουρικών ταμείων του Π.Σ. με την ευκαιρία της δημοσιοποίησης και των σχετικών αναλογιστικών μελετών βιωσιμότητάς τους. Ο Υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. κ. Τσουβαλάς μαζί με τους Διευθυντές του, έκαναν μια αναλυτική παρουσίαση των οικονομικών δεδομένων, υπό το βάρος της δύσκολης οικονομικής κατάστασης της χώρας. Από την πλευρά της, η ΕΑΠΣ, εξέφρασε την δυσαρέσκεια της για το μέχρι σήμερα αποκλεισμό εκπροσώπου της από το ΔΣ του ταμείου, καθώς και για την παντελή ενημέρωσή της για τεκταινόμενα και την πορεία τους. Επίσης διατυπώθηκε η ανησυχία για την πορεία του ταμείου, με το δεδομένο ότι τα αποθεματικά τους δύναται να επηρεαστούν από το σχεδιαζόμενο «κούρεμα» μιας και βρίσκονται κατατεθειμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος και όχι σε επενδύσεις μηδενικού ρίσκου."

Το αποτέλεσμα των ενεργειών της Διοίκησης του ΤΕΑΠΑΣΑ σε συνεργασία με τις ηγεσίες των Σωμάτων ήταν η δημιουργία ελλείματος και η απώλεια των χρημάτων μας.
Περαιτέρω καθορίστηκε πλέον σειρά προτεραιότητας για την χορήγηση των "εφ άπαξ"  για τους δικαιούχους που συνταξιοδοτούνται, όπως φαίνεται σε πρόσφατη απόφαση στην οποία σημειωτέον δυστυχώς, μετείχε ως εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΠΣ συνταξιούχος συνάδελφος. 
Δείτε την σχετική απόφαση :  ΑΔΑ: Β43ΟΡΡΞ-ΟΣΙ
http://et.diavgeia.gov.gr/f/teapasa/ada/%CE%9243%CE%95%CE%9F%CE%A1%CE%A1%CE%9E-0%CE%A3%CE%99
ή
http://et.diavgeia.gov.gr/f/teapasa/find/eia:31
Η προσφυγή στην δικαιοσύνη αποτελεί μονόδρο.